Фінляндія надасть новий пакет допомоги з енергообладнанням

18 жовтня 2024 р. 19:09

18 жовтня 2024 р. 19:09


Відбулася зустріч Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем’єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо, під час якої було підписано угоду між МОЗ наших країн, спрямовану на подолання негативних наслідків війни у сфері охорони здоровʼя.

На зустрічі приділили увагу й питанню відновлення України. Уряд Фінляндії підготував всебічний план участі у відбудові та ухвалив першу його частину. Крім того, вже 18 міст України та Фінляндії уклали договори про побратимство.

"Співпраця в енергетичному секторі також особливо важлива. Фінляндія надасть новий пакет допомоги, куди увійде різне енергообладнання", — наголосив Шмигаль.

Україна вже отримала 200 трансформаторів і 500 генераторів різних типів, 8 тисяч одиниць супутнього енергетичного обладнання. Фінляндія також спрямувала 5 млн євро на підвищення енергоефективності шкіл, дитсадків, лікарень. Зосередилися сьогодні на нових критичних потребах енергетичного сектору.

Нагадаємо, міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко та міністр соціального забезпечення та охорони здоровʼя Фінляндії Кайса Юусо у присутності премʼєр-міністрів обох країн підписали технічну угоду про посилення та розвиток двостороннього співробітництва у сфері охорони здоров’я й громадського здоров’я .

Поділитись:

Фінляндія надасть новий пакет допомоги з енергообладнанням

Джерело: v-variant.com.ua