Українські військові взяли в полон одного з найвідоміших луганських сепаратистів

18 жовтня 2024 р. 20:56

18 жовтня 2024 р. 20:56


Йдеться про Германа Прокопіва, активного учасника проросійських заворушень 2014 року. Саме він тоді знімав українські прапори з адмінбудівель Луганська.

Герман Прокопів, відомий також під іменем Лі Ван Чоль, був ключовою фігурою угруповання "Луганська гвардія". Ця організація відіграла значну роль у розпалюванні сепаратистських настроїв на Луганщині навесні 2014 року.

Прокопів представляв бойове крило "Луганської гвардії". Він організовував провокації на мітингах Євромайдану та брав участь у захопленні Луганської обласної державної адміністрації.

Прокопів неодноразово погрожував активістам Луганського Євромайдану. Він намагався залякувати українських активістів, демонструючи травматичну зброю.

Джерела в окупованому Луганську повідомляють про можливу причетність Прокопіва до пограбувань місцевих підприємств, керівництво яких відмовилося підтримати самопроголошену "владу" на чолі з Валерієм Болотовим.

Після 2015 року та розформування "Луганської гвардії" Прокопів зник з медійного простору. Проте це не завадило його ідентифікації після потрапляння в полон у 2024 році. Він одразу ж заговорив українською.

Нагадаємо, загарбницька влада на тимчасово окупованих територіях Луганщини запустила нову пропагандистську програму під назвою "Луганський характер", спрямовану на виховання дітей за методичкою радянської ідеології .

Поділитись:

Українські військові взяли в полон одного з найвідоміших луганських сепаратистів

Джерело: v-variant.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua