Азербайджан оголосив про початок «антитерористичних заходів» у Карабасі

19 вересня 2023 р. 13:28

19 вересня 2023 р. 13:28


Міністерство оборони Азербайджану у вівторок оголосило про початок антитерористичних заходів локального характеру в Карабасі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Эхо Кавказа" .

В оборонному відомстві країни заявили, що "в межах заходів із застосуванням високоточної зброї на передовій лінії та вглиб виводяться із ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їхні довгострокові вогневі точки, а також бойові засоби та об’єкти військового призначення".

У Баку зазначили, що "цивільне населення та об’єкти цивільної інфраструктури не є цілями, із ладу виводяться лише легітимні військові цілі".

У заяві Міноборони Азербайджану йдеться, що про початок заходів були поінформовані командування миротворчого контингенту Російської Федерації та керівництво Турецько-російського моніторингового центру.

У Вірменії коментарів з приводу початку бойових дій у районі Карабаху наразі не надали.

Як повідомляв Укрінформ, Азербайджан у вівторок заявив про чотирьох поліцейських та двох цивільних , які загинули внаслідок підриву на мінах у районі Карабаху.

17 вересня прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив , що Вірменія до кінця року може підписати мирну угоду з Азербайджаном щодо Нагірного Карабаху.

Вірменія та Азербайджан претендують на територію Нагірного Карабаху, що на Південному Кавказі.

Вірменія захопила Нагірний Карабах під час війни на початку 1990-х. Азербайджан повернув під свій контроль значну територію Нагірного Карабаху під час шеститижневого конфлікту у 2020-му році. Тоді ж Азербайджан, Вірменія та Росія підписали угоду про припинення вогню в Нагірному Карабасі. За цією угодою вірменська сторона втрачає значні території Нагірного Карабаху та всі окуповані райони навколо нього.

Фото: flickr.com/photos/utahnationalguard

Азербайджан оголосив про початок «антитерористичних заходів» у Карабасі

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua