Азербайджан розпочав "антитерористичні заходи" в Карабасі

19 вересня 2023 р. 14:54

19 вересня 2023 р. 14:54


Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Азербайджанської Республіки.

Систематичні обстріли позицій Азербайджанської Армії формуваннями збройних сил Вірменії в Карабаському регіоні, продовження мінування наших територій, проведення робіт з інженерного удосконалення бойових позицій, а також збільшення кількості окопів і бліндажів за останні місяці стали причиною ще більшого посилення напруженості, - йдеться в повідомленні.

Також відзначається посилення бойових позицій Вірменії особовим складом, технікою та іншими вогневими засобами, створення додаткових мобілізаційних частин, розширення розвідувальної діяльності. А також повторне мінування очищених від мін територій і доріг цивільного призначення в диверсійно-терористичних цілях.

У Міноборони Азербайджану заявили, що антитерористичні заходи розпочато для "забезпечення положень Тристоронньої заяви, припинення широкомасштабних провокацій у Карабаському економічному районі, роззброєння і виведення формувань збройних сил Вірменії з наших територій, нейтралізації їхньої військової інфраструктури, забезпечення безпеки мирного населення".

У рамках заходів із застосуванням високоточної зброї на передній лінії та в глибині виводяться з ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їхні довготривалі вогневі точки, а також бойові засоби та об'єкти військового призначення, - додали в Міноборони Азербайджану.

Зазначається, що цивільне населення та об'єкти цивільної інфраструктури не є цілями антитерористичних заходів.

Про заходи також поінформували командування "миротворчого контингенту" РФ і керівництво Спільного турецько-російського моніторингового центру.

Азербайджан розпочав "антитерористичні заходи" в Карабасі

Джерело: socportal.info (Світ)