Демократи зібрали рекордну суму після виходу Байдена з президентських перегонів

22 липня 2024 р. 11:14

22 липня 2024 р. 11:14


За кілька годин після зняття Джо Байденом своєї кандидатури з президентських виборів у США демократи отримали понад 50 мільйонів доларів пожертв, що є рекордом для їхньої кампанії 2024 року.

Відразу після 22:00 за східним часом загальний збір коштів на платформі для пожертвувань ActBlue після оголошення Байдена про вихід з перегонів перевищив 55 мільйонів доларів.

Сплеск збору коштів, який включає гроші на президентську кампанію Камали Гарріс, відображає ентузіазм демократів, якого досі не бачили в цьому циклі.

Цими коштами Гарріс може поповнити виборчий фонд у понад 95 мільйонів доларів, який вона контролюватиме після того, як Байден зійшов з дистанції, пише CNBS .

Як зазначається, зібрану суму - 55 млн - можна порівняти «з найкращими днями платформи за всю історію», але нижчою за рекорд 2020 року, коли після смерті судді Верховного суду Рут Бейдер Гінзбург було зібрано більш ніж 70,6 мільйона доларів.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня Джо Байден відмовився від участі у президентських виборах , які мають відбутися 5 листопада.

Фото: Wade Vandervort

Його місце кандидата від демократів зайняла віцепрезидентка США Камала Гарріс.

Демократи зібрали рекордну суму після виходу Байдена з президентських перегонів

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua