Євросоюз ще на півроку продовжив санкції проти Росії: офіційне рішення

22 липня 2024 р. 16:23

22 липня 2024 р. 16:23


Обмежувальні заходи проти Росії від Європейського Союзу продовжені до 31 січня 2025 року. Це відповідь на незаконне визнання, окупацію й анексію агресором тимчасово непідконтрольних уряду територій України.

Про це повідомила прес-служба Ради Європейського Союзу.

"Рада сьогодні продовжила обмежувальні заходи ЄС з огляду на тривалі дії Російської Федерації, які дестабілізують ситуацію в Україні, ще на шість місяців, до 31 січня 2025 року ", — йдеться у повідомленні.

У ЄС нагадали, що ці санкції, були вперше запроваджені у 2014 році. З лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану, невиправдану та незаконну військову агресію Росії проти України, ї х з начно розширили.

Обмеження стосуються широкого спектра галузей : торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного використання, промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Санкції також охоплюють : заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з Росії до ЄС, де-SWIFT кількох російських банків і призупинення діяльності та ліцензій на мовлення в Європейському Союзі кількох кремлівських банків.

Окрім економічних санкцій проти Російської Федерації, ЄС має різні типи заходів у відповідь на дії Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні. Серед них:

  • обмеження економічних відносин з незаконно анексованим Кримом і містом Севастополь, а також непідконтрольними уряду територіями України в Донецькій, Херсонській, Луганській і Запорізькій областях;
  • індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів і обмеження на поїздки) щодо широкого кола фізичних та юридичних осіб;
  • дипломатичні заходи.

Варто зазначити, що з 24 лютого 2022 року ЄС прийняв 14 безпрецедентних і жорстких пакетів санкцій у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, п ісля останнього пакету санкцій від Сполучених Штатів Америки Москві стало дуже важко або навіть неможливо здійснювати прямі платежі Пекіну. Йдеться навіть про платежі з використанням китайської національної валюти — юаня.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Євросоюз ще на півроку продовжив санкції проти Росії: офіційне рішення

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua