Україна не вступить до ЄС без вирішення Волинського питання - Міністр оборони Польщі

24 липня 2024 р. 07:35

24 липня 2024 р. 07:35


Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш вважає, що без вирішення "Волинського питання" не буде вступу України до Європейського Союзу. Про це він заявив 23 липня виданню Polsat News .

На його думку, "реальна політика має висунути ультиматум". Вступ України до Європейського Союзу не відбудеться, якщо не буде врегульовано "Волинське питання".

Міністр оборони Польщі також прокоментував поточну ситуацію на українському фронті.

Він недвозначно заявив, що для Польщі "закінчення війни означає тільки перемогу України".

Будь-який інший випадок - це пряма загроза війни для Польщі, - підкреслив він.

Глава Міноборони Польщі висловив задоволення тим, що техніка доходить до України, але водночас визнав, що "прориву немає, і що до осені та зими загроза катастрофи зростає через критичну інфраструктуру, яка значною мірою зруйнована".

Саме тут стоїть питання безпеки Польщі та Європи, - зазначив він.

У цьому ж контексті він повідомив, що Польща підтримує Україну, як може, хоча у відносинах країн не все ідеально через неврегульовані історичні питання.

Волинська трагедія (у польській історіографії пол. Rzeź wołyńska, "Волинська різанина") - обопільні етнічні чистки конфліктуючого польського й українського населення, здійснені Українською Повстанською Армією, що підпорядковувалася ОУН(б), військовими відділами ОУН(м) і польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту, радянських партизанів та українського й польського цивільного населення 1943 року під час Другої світової війни на Волині.

Раніше повідомлялося , що в Білорусі засудили до смертної кари співробітника "Червоного хреста".

Також Соцпортал повідомляв, що Польща готова відправляти Україні електроенергію, яку отримують під час спалювання польського вугілля за умови, що Польща не буде додатково платити за за викиди в атмосферу.

Україна не вступить до ЄС без вирішення Волинського питання - Міністр оборони Польщі

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua