Москва рекордно підвищила виплати окупантам в Україні

24 липня 2024 р. 13:21

24 липня 2024 р. 13:21


Влада Москви запропонувала виплачувати величезну премію новобранцям , які бажають приєднатися до війни в Україні , що стало останньою ознакою зростаючого тиску, спрямованого на пошук достатньої заміни загиблим і пораненим на полі бою. Про це повідомляє Bloomberg .

Указ, виданий у вівторок мером Москви Сергієм Собяніним, зобов'язує виплатити 1,9 мільйона рублів (22 тисячі доларів США) добровольцям, які підписали військовий контракт.

Це на додаток до 600 тисяч рублів, які міська влада виплачує щорічно щомісячними платежами на додаток до зарплати і премій, що надаються Міністерством оборони РФ.

Загалом, згідно з указом, у перший рік за умови виживання учасники війни зможуть заробити до 5,2 мільйона рублів. Середня місячна зарплата в Москві минулого року становила близько 139 000 рублів, за даними Росстату.

Ця пропозиція вивела Москву в лідери перегонів зарплат серед російських регіонів, які прагнуть знайти новобранців для армії Путіна, на тлі величезних втрат у війні в Україні, яка триває вже третій рік.

Оскільки Кремль прагне уникнути повторення непопулярної мобілізації 300 тисяч резервістів у вересні 2022 року, чиновники покладаються на грошові стимули, щоб виконати завдання з набору 250 тисяч солдатів цього року.

За західними оцінками, втрати Росії з початку вторгнення в лютому 2022 року сягають 500 тисяч осіб.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що тільки за останні два місяці Росія, можливо, втратила 70 тисяч убитими і пораненими, назвавши їх найбільшими втратами з початку війни.

Пошуки військової сили посилюють брак робочої сили в російській економіці, що змушує підприємства підвищувати зарплати, щоб витримати конкуренцію.

Це сприяє зростанню інфляції в Росії, що спонукало Центральний банк попередити, що він може підняти ключову відсоткову ставку, щоб спробувати стримати зростання цін на зустрічі політиків цього тижня.

Раніше Соцпортал повідомляв, що президент України Володимир Зеленський не виключає особистої зустрічі і переговорів з Путіним з метою якнайшвидшого припинення війни.

Москва рекордно підвищила виплати окупантам в Україні

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua