У Москві підірвали автомобіль офіцера ГРУ, він у важкому стані, — ЗМІ

24 липня 2024 р. 14:14

24 липня 2024 р. 14:14


У вівторок вранці, 23 липня, у дворі житлового будинку в Москві було підірвано джип Toyota Land Cruiser. За однією з версій, у машині міг перебувати офіцер міноборони Російської Федерації Андрій Торгашов.

Про це повідомляє BBC .

Як зазначає видання, є й інша версія: офіцер заступника начальника радіоцентру супутникового зв'язку Андрій Торгашов не має відношення до цього автомобіля, вибухнув автомобіль його тезки.

Газета "Комерсант", не вказуючи джерело інформації, пише, що постраждалий в результаті підриву автомобіля на півночі Москви "служив у ГРУ і відповідав у своїй частині за кошти зв'язку". Першим цю версію опублікував Telegram-канал Astra. Він стверджує, що підірваний джип Toyota Land Cruiser належить заступнику начальника радіоцентру, що належить військовій частині в Підмосков'ї Андрію Торгашову.

Пізніше це прізвище назвало державне агентство ТАСС. За його даними, автомобіль дійсно належить військовослужбовцю Торгашову та його дружині, вони обоє постраждали.

Офіційно російське МВС повідомило про "детонацію невстановленого предмета" , що був закріплений в автомобілі, та двох постраждалих. Слідчий комітет Росії підтвердив, що інцидент стався на вулиці Синявинській.

"Комерсант" стверджує, що "у зв'язку з особистістю потерпілого" слідчими серед інших відпрацьовується версія, пов'язана з "діями українських спецслужб та їх агентів" . Джерело ТАСС заявило, що слідством розглядаються кілька версій підриву Toyota Land Cruiser.

"За однією з них вибух пов'язаний зі службовою діяльністю власника транспортного засобу" , — сказав співрозмовник агентства. Торгашова ТАСС називає учасником "спеціальної військової операції".

"Власник машини — полковник, керівник одного з підрозділів Генштабу. Вибуховий пристрій потужністю близько 500 грамів у тротиловому еквіваленті було закладено під сидіння водія" , — заявило джерело "Інтерфаксу". За його словами, "слідство відпрацьовує всі версії, зокрема версію про "український слід".

Альтернативна версія

Водночас, Telegram-канал "360.ru" стверджує, що зміг зв'язатися з дружиною Андрія Торгашова, яка нібито заявила, що з її чоловіком "все гаразд", а інформація ЗМІ — "фейк". За її словами, в автомобілі, що вибухнув, була інша людина.

Фінансований державою канал RT пізніше повідомив, що особисто Торгашов спростував інформацію про те, що його машина вибухнула на стоянці у Москві. RT називає його заступником начальника радіоцентру супутникового зв'язку. Згідно з повідомленням, Торгашов заявив, що про те, що сталося, дізнався, коли був на роботі. За його словами, він не має відношення до цього автомобіля. "Я навіть не проживаю у тому районі. Я в зовсім іншому місці мешкаю" , — нібито заявив офіцер.

Видання "Агентство" (у реєстрі "іноагентів") спробувало зв'язатися Торгашовим, але виклик телефоном і в Telegram був відхилений після гудків.

Telegram-канал Baza стверджує, що у підірваній машині перебувала людина з таким же ім'ям і прізвищем , як і в Торгашова, який не має відношення до згаданої військової частини, але теж військовий.

Хай там як, за даними ТАСС, порушено кримінальну справу за статтями про замах на вбивство (ст. 30, ст. 105 КК РФ) та незаконне придбання вогнепальної зброї та боєприпасів (ст. 222 КК РФ)". "Комерсант" припускає, що справу можуть перекваліфікувати на теракт.

Судячи з опублікованих фото та відео, вибух стався у дворі багатоповерхового житлового будинку. ЗМІ повідомляли, що чоловік отримав тяжкі поранення, його дружина також постраждала. НТВ стверджує, що позашляховик вибухнув близько 06:30, коли подружжя вже сіло в машину. Така картина помітна і на відео.

Нагадаємо, 12 квітня у Москві вибухнув автомобіль колишнього співробітника Служби безпеки України . За даними росЗМІ, Toyota Land Cruiser Prado належить Василю Прозорову.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

У Москві підірвали автомобіль офіцера ГРУ, він у важкому стані, — ЗМІ

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua