Повітряна куля зі сміттям із Північної Кореї впала на офіс президента Південної Кореї

24 липня 2024 р. 14:16

24 липня 2024 р. 14:16


У Південній Кореї повітряна куля зі сміттям , запущена Північною Кореєю , 24 липня приземлилася на території президентської резиденції. Про це повідомила Служба безпеки президента Південної Кореї, передає YonhapYonhap .

Служба безпеки заявила, що виявила повітряну кулю зі сміттям, яка впала на території президентського комплексу, під час спостереження за останньою партією повітряних куль, запущених Північною Кореєю раніше цього дня.

Північна Корея відправила тисячі наповнених сміттям повітряних куль у бік Південної Кореї з травня на знак протесту проти антипхеньянських пропагандистських листівок, відправлених активістами в Південній Кореї через кордон.

Розслідування, проведене групою хімічного, біологічного та радіологічного реагування, засвідчило, що об'єкти не становлять небезпеки або зараження, тому їх було вилучено, - ідеться в повідомленні.

Триває спостереження у співпраці з Об'єднаним комітетом начальників штабів Південної Кореї.

Раніше Соцпортал повідомляв, що Північна Корея запустила понад 150 повітряних куль зі сміттям через міжкорейський кордон у відповідь на антипхеньянські листівки, які поширюють активісти з Південної Кореї.

Повітряна куля зі сміттям із Північної Кореї впала на офіс президента Південної Кореї

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua