Сполучені Штати ввели санкції проти Китаю за підтримку ракетних програм КНДР

24 липня 2024 р. 22:38

24 липня 2024 р. 22:38


У середу, 24 липня, Сполучені Штати Америки ввели санкції проти Китаю за сприяння розвитку балістичних та космічних програм Північної Кореї та порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Про це повідомило Міністерство фінансів США.

"Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) запровадив санкції проти мережі з шести фізичних осіб та п’яти організацій, які базуються в Китайській Народній Республіці (КНР) та беруть участь у закупівлі товарів для підтримки програм з розробки балістичних ракет, а також космічних програм КНДР", — йдеться в повідомленні.

Як зауважили у американському Мінфіні, КНДР продовжує грубо порушувати численні резолюції Ради Безпеки ООН та здійснює запуски з використанням технологій балістичних ракет. Зокрема, йдеться про невдалу спробу вивести на орбіту військовий супутник наприкінці травня 2024 року.

Крім того, як зауважили у США, Північна Корея поставила балістичні ракети до Російської Федерації, яка вражає цивільні міста та інфраструктуру.

"Зі свого боку, Росія наклала вето на поновлення групи експертів ООН, на яку покладено завдання стежити за порушеннями санкцій Радбезу ООН щодо КНДР, що полегшить КНДР та іншим гравцям можливість уникнути санкцій ООН. Сьогоднішня дія ще раз підтверджує, що відповідні резолюції Радбезу ООН залишаються в повній силі, і підтверджує відданість Сполучених Штатів протидії ухиленню від санкцій і зміцненню зусиль для їх виконання", — наголосили у Мінфіні США.

Нагадаємо, раніше Bloomberg повідомляв, що після останнього пакету санкцій від Сполучених Штатів Америки Москві стало дуже важко або навіть неможливо здійснювати прямі платежі Пекіну. Йдеться навіть про платежі з використанням китайської національної валюти — юаня.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Сполучені Штати ввели санкції проти Китаю за підтримку ракетних програм КНДР

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua