Байден пояснив, чому вийшов із передвиборчих перегонів

25 липня 2024 р. 10:53

25 липня 2024 р. 10:53


Президент США Джо Байден виступив зі зверненням до американського народу, у якому пояснив, чому він зняв свою кандидатуру з передвиборчих перегонів. Про це 24 липня йдеться у зверненні Байдена в соцмережі Х .

Під час звернення до нації з Овального кабінету Байден пояснив своє рішення "питанням демократії" і назвав вибори президента США 2024 року вибором "між рухом уперед і назад, між надією і ненавистю".

Я вважаю, що мій послужний список на посаді президента, моє лідерство у світі, моє бачення майбутнього Америки - все це заслуговує на другий термін. Але ніщо, ніщо не може стати на шляху порятунку нашої демократії - зокрема й особисті амбіції. Тому я вирішив, що найкращий шлях вперед - це передати факел новому поколінню. Це найкращий спосіб об'єднати нашу націю, - заявив Байден.

Президент США також наголосив, що американці мають об'єднатися, щоб захистити країну, і додав, що "американці - велика нація, тому що ми - добрі люди".

Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу повідомила , що Джо Байден не піде у відставку до закінчення його президентського терміну.

До закінчення свого терміну чинний президент твердо має намір досягти ще більших успіхів для країни. Ми вважаємо, що будь-які заклики про цю відставку безглузді, - сказала вона.

Карін Жан-П'єр наголосила, що від початку своєї каденції президент Байден домігся істотних успіхів.

Він зміг зробити більше, ніж будь-який президент протягом двох термінів... І він хоче завершити роботу, яку розпочав, і домогтися ще більш історичних результатів для американського народу", - сказала представниця Білого дому.

Вона додала, що Байден вибув із передвиборчих перегонів, оскільки вважає, що так буде краще для США.

Раніше Соцпортал повідомляв, що президент США Джо Байден зняв свою кандидатуру на президентських виборах і запропонував кандидатуру Камали Гарріс. Дональд Трамп назвав Байдена "найгіршим президентом за всю історію" країни.

Байден пояснив, чому вийшов із передвиборчих перегонів

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua