У НАТО відреагували на падіння уламків російських "шахедів" у Румунії

25 липня 2024 р. 19:07

25 липня 2024 р. 19:07


У Північноатлантичному альянсі відреагував на падіння уламків російських "шахедів" на території Румунії та назвали такі дії країни-агресорки безвідповідальними.

Про це повідомляє Sky News , цитуючи речника Альянсу.

Відтак, за інформацією видання, у НАТО наразі не бачить у падінні уламків російського "шахеда" в Румунії ознак навмисного нападу. Втім, такі дії РФ у Альянсі вважають безвідповідальними.

"Хоча НАТО не має інформації, яка б вказувала на навмисний напад Росії на територію Альянсу, ці дії є безвідповідальними і потенційно небезпечними" , — заявив речник НАТО.

Водночас посадовець додав, що на тлі російських атак проти України, які відбуваються поблизу кордонів НАТО, останніми днями Альянс посилив заходи моніторингу і спостереження за повітряним простором.

Що відомо про падання уламків "шахедів" у Румунії

Вночі 25 липня північний район румунського округу Тулча оголошував повітряну тривогу, пов'язану із можливістю падіння деяких об'єктів з повітряного простору поблизу кордону з Україною.

Згодом у румунському міністерстві закордонних справ підтвердили порушення повітряного простору своєї країни російськими дронами " Шахед " під час нічної атаки України 25 липня. Уламки безпілотників потрапили на територію сусідньої держави.

"Більш жахливі атаки були здійснені Росією проти української цивільної інфраструктури. На території Румунії виявлено уламки. Ми повідомили та координуємо з нашими союзниками це питання. Румунія рішуче засуджує ці безвідповідальні дії" , — заявила міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску.

Нагадаємо, у ніч на 25 липня на підступах до Києва протиповітряна оборона ліквідувала усі ударні безпілотники, які російські загарбники запустили на українську столицю під час масованої атаки.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

У НАТО відреагували на падіння уламків російських "шахедів" у Румунії

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua