США в ООН: Росія планує укласти з Іраном таку ж угоду, як з КНДР

25 липня 2024 р. 23:12

25 липня 2024 р. 23:12


Заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд на засіданні Ради безпеки ООН, скликаному Москвою для "засудження" поставок зброї Україні заявив, що Кремль збирається укласти з Іраном двосторонню угоду на зразок тієї, що була з Північною Кореєю. Про це повідомляє Укрінформ.

За його словами, Пхеньян незаконно передав Москві десятки балістичних ракет і понад 15 тис. контейнерів з боєприпасами. Закупівля Москвою балістичних ракет у КНДР порушує ембарго ООН, "яке сама ж Росія й підтримала".

"Співпраця між Росією і КНДР свідчить про небезпечний обмін "послуга за послугу": Росія захищає КНДР від контролю з боку ООН, дозволяючи режиму Кіма продовжувати розробку незаконних балістичних ракет, доки КНДР постачає цю зброю для військових зусиль Кремля", – зазначив він.

Дипломат наголосив, що Москва планує діяти за такою самою схемою з Тегераном, підвищивши рівень двосторонніх відносин шляхом укладення всеосяжної двосторонньої угоди.

"Іран є ще однією країною, котра продовжує підживлювати російську агресивну війну, надаючи їй пряму воєнну підтримку. Також хотів би наголосити на серйозних наслідках потенційної передачі Іраном балістичних ракет і пов'язаних з ними технологій до Росії", – підкреслив Вуд.

Раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу на безпековому форумі у Колорадо повідомив, що Іран здатний  упродовж одного-двох тижнів виготовити розщеплюваний матеріал для використання в ядерній зброї. Таке прискорення потенціалу, на його думку, сталося через розірвання ядерної угоди.

США в ООН: Росія планує укласти з Іраном таку ж угоду, як з КНДР

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua