Поблизу пляжу в Стамбулі знайшли гідроцикл із вибухівкою

26 липня 2024 р. 08:26

26 липня 2024 р. 08:26


Турецькі рятувальники в районі Чаталджа провінції Стамбул виявили гідроцикл із вибухівкою, який нібито належить Україні. Про це 25 липня повідомило турецьке видання Milliyet .

У Чаталджі, Стамбул, було виявлено гідроцикл, начинений вибухівкою, який, за оцінками, належить українським ВМС. На місце події прибули співробітники жандармерії і провели розслідування, - йдеться в повідомленні.

Рятувальники, які чергували в Чаталджі в ранкові години, помітили на пляжі гідроцикл. Наблизившись, рятувальники зрозуміли, що там є військове обладнання і повідомили про це в жандармерію. Команди прибули на місце і провели огляд гідроцикла.

Згідно з першими дослідженнями, передбачається, що гідроцикл, який, за оцінками, належить українським військово-морським силам, дрейфував і досяг пляжу Стамбула Чаталджа.

Також було встановлено, що всередині гідроцикла була вибухова речовина. Після завершення первинних слідчих дій судно буде доправлено до військового слідчого пункту для проведення кримінального розслідування.

Було помічено, що на знайденому гідроциклі було кілька камер, військова техніка та вибухові речовини. На знімках, зроблених громадянами, видно, що гідроцикл дрейфує морем.

Жандарми вжили всіх заходів безпеки в тому місці, де було виявлено гідроцикл. Жандарми, які виявили, що на гідроциклі на пляжі знаходиться вибухова речовина, закрили пляж для входу громадян, вживши широких заходів безпеки на кілька метрів.

У той час як громадяни, які перебувають на пляжі, евакуювалися, туристи, які мешкають у готелі, розташованому в безпосередній близькості від місця, де розташований гідроцикл, відчули сильну паніку. Перелякані туристи виходили і відходили в сторону.

Поки триває детальне розслідування, груп, які перебувають на пляжі та навколо нього, попереджають, що не слід робити знімки та фотографії з військових транспортних засобів.

Раніше Соцпортал повідомляв, що новітній український морський дрон Stalker представили на міжнародному безпековому форумі в чорноморському регіоні Black Sea Security Forum 2024.

Поблизу пляжу в Стамбулі знайшли гідроцикл із вибухівкою

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua