Ворогу не вдалося підняти літаки в повітря, щоб їх врятувати, — Братчук про удар по аеродрому “Саки”

26 липня 2024 р. 10:46

26 липня 2024 р. 10:46


На російському військовому аеродромі “Саки” у тимчасово окупованому Криму після нічної атаки детонують боєприпаси. Крім того, можуть бути уражені військові літаки противника. Це — результат успішної роботи Сил оборони України. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 26 липня, сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Зараз йде дорозвідка цього удару, але попередньо можна говорити про те, що є влучання у склад боєприпасів і, наскільки мені відомо, зараз триває детонація. Могли бути вражені також кілька ворожих літаків, що розташовані на цьому аеродромі”, — сказав він.

Гість ефіру нагадав, що до цього удару по аеродрому “Саки” завдавали ще в січні, й окупанти, можливо, сподівалися, що ударів по ньому в найближчому майбутньому не буде. Як каже Братчук, вони навіть не встигли підняти літаки у повітря. Їх на аеродромі останнім часом було мінімум 16 одиниць, йдеться про Су-34 та Су-35.

“Але не лише про літаки. Тут треба розуміти, як на мене, більш глобальний момент. Річ у тому, що літаки — це приємно, коли ми говоримо про те, що збиваються, знищуються. Але, на мою думку, все-таки головне — коли знищується аеродромна інфраструктура. Тому що це те, що забезпечує польоти цих літаків. Не буде інфраструктури — не буде злетів і тим більше посадок не буде. І, як мінімум, ворог переміщатиме свої літаки на більш далеку відстань, наприклад, на територію вже Російської Федерації, що збільшує і час підльоту, і можливості наших засобів протиповітряної оборони на те, щоб реагувати у разі ворожої авіаційної атаки… І найголовніше, наші люди матимуть більше часу для того, щоб сховатись у безпечному місці”, — прокоментував Сергій Братчук.

Він також зазначив, що Україна має достатньо засобів власного виробництва для ударів по військових об’єктах окупантів на території тимчасово окупованого Криму.

Раніше повідомлялося, що угруповання сил та засобів Військово-морських сил ЗСУ разом із підрозділами інших складових Сил оборони, у порту “Кавказ” завдали суттєвих пошкоджень ворожому порому “Славянин”.

Ворогу не вдалося підняти літаки в повітря, щоб їх врятувати, — Братчук про удар по аеродрому “Саки”

Джерело: uatv.ua (Світ)