Заборона на транзит через Україну російської нафти “Лукойла” не несе негайної загрози Угорщині та Словаччині, — Гілл

26 липня 2024 р. 10:47

26 липня 2024 р. 10:47


Заборона на транзит через Україну нафти російської компанії “Лукойл” не несе негайної загрози Угорщині та Словаччині. Про це 25 липня на брифінгу в Брюсселі заявив представник Єврокомісії з питань торгівлі Олоф Гілл, повідомляє кореспондент телеканалу FREEДОМ у Європі.

Гілл уточнив, що зараз єврочиновники збирають факти для того, щоб розуміти цю ситуацію та ухвалити щодо неї рішення.

“Я не експерт з енергетики, але порадився з моїми чудовими колегами з енергетики. Моє розуміння в тому, що негайного впливу на безпеку постачання нафти в ЄС немає. Для двох зацікавлених держав-членів не існує термінової проблеми, оскільки вони мають 90-денний резерв постачань відповідно до законодавства ЄС. І тепер Комісія розгляне факти та спробує знайти результат, який влаштує всіх”, — сказав він.

Нагадаємо, Україна призупинила транзит нафти російської компанії “Лукойл” трубопроводом “Дружба”, який проходить українською територією. Угорщина та Словаччина оголосили про намір домогтися від Єврокомісії процедури консультацій з Україною та погрожують судом. Надзвичайний і повноважний посол, радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський зазначив , що Угорщина та Словаччина не хочуть втрачати прибутки, адже вони переробляли російську дешеву нафту на власних заводах і продавали її в Європу.

Заборона на транзит через Україну російської нафти “Лукойла” не несе негайної загрози Угорщині та Словаччині, — Гілл

Джерело: uatv.ua (Світ)