Барак та Мішель Обами підтримали кандидатуру Гарріс на виборах президента США

26 липня 2024 р. 12:56

26 липня 2024 р. 12:56


Експрезидент США Барак Обама та його дружина Мішель Обама заявили, що підтримують кандидатуру Камали Гарріс на виборах. Вони про це написали на своїх сторінках у соцмережі Х.

«Раніше цього тижня ми з Мішель подзвонили нашому другові Камалі Гарріс. Ми сказали їй, що вважаємо, що з неї вийде фантастичний президент Сполучених Штатів, і що вона має нашу повну підтримку. У цей критичний для нашої країни момент ми зробимо все можливе, щоб вона перемогла в листопаді. Ми сподіваємося, що ви приєднаєтесь до нас», – написав Барак Обама.

Earlier this week, Michelle and I called our friend @KamalaHarris . We told her we think she’ll make a fantastic President of the United States, and that she has our full support. At this critical moment for our country, we’re going to do everything we can to make sure she wins in… pic.twitter.com/0UIS0doIbA

Своєю чергою колишня перша леді зазначила, що рада разом із чоловіком підтримати кандидатуру Гарріс.

«Я так пишаюся своєю дівчинкою Камалою. Ми з Бараком дуже раді підтримати її як кандидата від Демократичної партії через її позитив, почуття гумору та здатність нести світло й надію людям по всій країні. Ми за тобою, Камало Гарріс», – написала Мішель Обама.

I’m so proud of my girl, Kamala. Barack and I are so excited to endorse her as the Democratic nominee because of her positivity, sense of humor, and ability to bring light and hope to people all across the country. We’ve got your back, @KamalaHarris ! pic.twitter.com/xldcZeDXuS

Напередодні Камала Гарріс офіційно заявила, що братиме участь у виборах президента США. При цьому вона скорочує «розрив » із кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом. Зокрема, опитування New York Times/Siena College показує однакові рейтинги суперників. Трамп випереджає Гарріс лише на один відсотковий пункт: 48% проти 47%. Нові цифри є багатообіцяльним знаком для демократів. Також Гарріс має широку підтримку серед молодих виборців. Водночас опитування виявили ознаки важкої боротьби в ключових штатах.

Детальніше про передвиборчу ситуацію в США розповідав Олег Шамшур у статті « Чи  покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року ».

Барак та Мішель Обами підтримали кандидатуру Гарріс на виборах президента США

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua