Британія розроблятиме далекобійні ракети для протидії ядерній зброї Росії - The Times

26 липня 2024 р. 14:06

26 липня 2024 р. 14:06


Велика Британія планує розробку ракет дальнього радіусу дії, які можуть знищити ядерну зброю Росії, оскільки в Європі зростають побоювання, що глава Кремля Володимир Путін може бути готовий її застосувати.

Про це повідомляє The Times , передає Укрінформ.

Дипломатичні джерела зазначили, що Велика Британія дала зрозуміти, що працюватиме з Німеччиною над створенням зброї з радіусом дії близько 3200 км. Союзники передбачають, що ця зброя зможе долетіти від Берліна до Москви в разі, якщо Путін вирішить запустити тактичну ядерну зброю.

Зазначається, що міністр оборони Великої Британії Джон Хілі обговорював цей проєкт зі своїм німецьким колегою в середу у Берліні. Він перебував там в рамках дипломатичного турне Європою з метою посилення співпраці між Великою Британією і її союзниками і просування оборонної стратегії «НАТО передусім».

Згідно з планами, ракети дальнього радіусу дії будуть розміщені в Німеччині на заміну американським ракетам, які будуть розгорнуті там в найближчі роки.

Дипломатичне джерело повідомило, що нещодавні заяви Путіна та інших осіб свідчать про те, що Росія знижує поріг застосування тактичної ядерної зброї.

Цього місяця США і Німеччина оголосили, що американські ракети дальнього радіусу дії будуть періодично розміщуватися в Німеччині з 2026 року, вперше з часів холодної війни. Дипломатичне джерело повідомило The Times, що американська зброя залишатиметься там, поки Європа розробляє власну зброю. Це рішення викликало гнівну реакцію Москви.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина та Велика Британія домовилися поглиблювати співпрацю в оборонній і оборонно-промисловій сферах, зокрема для покращення допомоги Україні.

Фото ілюстративне: норвезька крилата ракета NSM, Kongsberg

Британія розроблятиме далекобійні ракети для протидії ядерній зброї Росії - The Times

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua