Обама підтримав кандидатуру Гарріс у президенти США

26 липня 2024 р. 15:03

26 липня 2024 р. 15:03


Колишній президент США Барак Обама підтримали кандидатуру віцепрезидентки Камали Гарріс на посаду президенти країни.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у соцмережі Х .

«Раніше цього тижня ми з Мішель зателефонували нашому другу Камалі Гарріс. Ми сказали їй, що вважаємо, що з неї вийде фантастичний президент Сполучених Штатів, і що вона має нашу повну підтримку», - написав Обама.

Earlier this week, Michelle and I called our friend @KamalaHarris . We told her we think she’ll make a fantastic President of the United States, and that she has our full support. At this critical moment for our country, we’re going to do everything we can to make sure she wins in… pic.twitter.com/0UIS0doIbA

Він також додав, що «у цей критичний для країни момент» вони зроблять все можливе, щоб Гарріс перемогла в листопаді на президентських виборах.

Як повідомляв Укрінформ, Камала Гарріс офіційно розпочала свою президентську кампанію в неділю, 21 липня, через декілька годин після того, як президент США Джо Байден оголосив про вихід з президентських перегонів 2024 року. Президент та низка інших відомих демократів підтримали Гарріс як кандидата в президенти від Демократичної партії.

Кампанія Байдена подала документи до Федеральної виборчої комісії, перейменувавшись на «Гарріс у президенти».

Вихід президента Байдена з виборчої кампанії відбувся після того, як десятки демократів закликали його піти у відставку після його катастрофічного виступу на дебатах наприкінці червня. Поведінка Байдена у протистоянні з Трампом викликала занепокоєння щодо його придатності до другого терміну на посаді президента і того, чи зможе він перемогти кандидата від республіканців у листопаді.

Обама підтримав кандидатуру Гарріс у президенти США

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua