Глава одного зі стратегічних підприємств РФ підпалив себе на Красній площі. Що відомо

26 липня 2024 р. 17:56

26 липня 2024 р. 17:56


74-річний чоловік підійшов до мавзолею, облив себе горючою рідиною і підпалив. На щастя, очевидці змогли швидко загасити вогонь, і чоловік отримав лише легкі опіки.

Підприємство, яким він керує, спеціалізується на розробці та виготовленні комплектуючих для радіостанцій сухопутних військ, авіації та ВМФ.

Рік тому його звинуватили "в умисному зриві поставки для потреб "СВО" в рамках держоборонзамовлення. Інститут потрапив під перевірку, але в підсумку порушень не знайшли".

Згідно з повідомленнями ЗМІ, не так давно Володимир написав заяву в слідчий комітет, і повідомив, що підприємство навмисне банкрутують. За версією Володимира, "знищенням" "ЦНДІ "Волна"" займався майор Міністерства оборони і колишній співробітник підприємства, а нині - військовий пенсіонер. За словами директора, наприкінці вересня 23-го року, коли "ЦНДІ "Волна"" відвантажило замовлення для Міноборони, ціна на їхній виріб якимось чином впала вдвічі: було 10 087 рублів без ПДВ, а стало 4 599 рублів.

В умовах такої ціни підприємство працювати не може і скоро збанкрутує. За даними "Бази", Володимир писав не тільки в СК, а й у саме Міністерство оборони, ФСБ та інші відомства. Ситуація поки ніяк не вирішилася, і чоловік зважився на самоспалення.

Арсеньєв подав позов про захист честі та гідності, який було відхилено. Автор скарги подав зустрічний позов, справу зараз розглядають у Нагатинському суді.

Глава одного зі стратегічних підприємств РФ підпалив себе на Красній площі. Що відомо

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua