Багато республіканців невдоволені, що Трамп обрав Венса своїм віцепрезидентом - ЗМІ

26 липня 2024 р. 19:10

26 липня 2024 р. 19:10


Частина республіканців у Палаті представників висловлює невдоволення у зв’язку з тим, що кандидат у президенти Дональд Трамп обрав молодого сенатора Джей Ді Венса в якості віцепрезидента, який не має досвіду та не зможе об’єднати партію.

Як пише в п’ятницю The Hill , законодавці стурбовані, що цей вибір лише зашкодить кампанії, передає Укрінформ.

«Республіканці на умовах анонімності висловили занепокоєння у зв’язку із зовнішньополітичними позиціями Венса, відсутністю у нього досвіду, а також нездатністю розширити республіканську коаліцію поза політичною базою Трампа», - зазначає видання, яке поспілкувалося з представниками цієї партії в Конгресі.

Безперечно, серед республіканців у Палаті представників залишається багато прихильників Венса, зауважує газета. Особливо багато таких серед жорстких консерваторів, які віддають перевагу популістському гаслу «Америка – передусім». До того ж, виборча кампанія Трампа рішуче захищає вибір Трампа.

Однак представники Республіканської партії, які є політичними ветеранами та поміркованими консерваторами, і які підтримують підходи Рейгана щодо потужної зовнішньої політики Америки, кажуть, що багато їхніх колег мають сумніви щодо Венса.

«Він був найгіршим вибором з усіх варіантів. Це є настільки поганим, що навіть я не думав, що таке можливе», – зауважив виданню один із конгресменів.

За його словами, Венс є «антиукраїнцем та ще більшим популістом», ніж Трамп, і тому нічого не вносить корисного в республіканську конференцію. «Він заряджає енергією тих самих людей, які люблять Трампа», - пояснив законодавець.

За словами іншого конгресмена, Венс «може завдати серйозної шкоди».

Третій республіканець сказав, що в партії «існують серйозні розбіжності» щодо Венса.

Занепокоєння однопартійців Трампа щодо вибору кандидата у віцепрезиденти стало більш виразним після того, як Джо Байден відмовився від участі у виборах 2024 року та підтримав Камалу Гарріс. Цей крок надихає демократів, збільшує їхню передвиборчу скарбницю та перевертає політичний ландшафт, пише видання.

Тим часом у Трампа заявляють, що він усе ще задоволений своїм вибором, і навіть, якщо би знав раніше про заміну кандидатів у Демократичній партії, все одно обрав би Джей Ді Венса.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні сенатор Марк Келлі, який претендує на посаду віцепрезидента США від Демократичної партії, публічно розкритикував Джей Ді Венса за його позицію щодо України.

Фото: CNN

Багато республіканців невдоволені, що Трамп обрав Венса своїм віцепрезидентом - ЗМІ

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua