Стало відомо, коли в Україні почнуть виробляти Байрактари

26 липня 2024 р. 20:40

26 липня 2024 р. 20:40


Завод турецької компанії Baykar Makina, що виробляє безпілотники Bayraktar, почне повноцінно працювати в Україні після завершення війни з Росією. Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю для Euronews .

Боднар наголосив, що співпраця з Baykar Makina охоплює різні аспекти, включно з будівництвом заводу. Він зазначив, що, хоча деталі про завод не розголошуються з міркувань безпеки, прогрес у цьому напрямку є відчутним. Дипломат також згадав про співпрацю з Turkish Aerospace Industries.

Відомо, що безпілотники Bayraktar відіграли дуже важливу роль для захисту українських територій на початку повномасштабного російського вторгнення. Це породило багато народної творчості, присвяченої Байрактарам.

Наприклад, Фольклорний гурт "Святовид" Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру Збройних Сил України презентував кліп на військову пісню Тараса Боровка "Байрактар". Завдяки влучному тексту, насиченому чорним гумором та музиці, що легко запам'ятовується, ця пісня здобула популярність в Україні та в усьому світі.

Крім того, посол зазначив, що Туреччина має досвід переговорів з Росією і може взаємодіяти з багатьма країнами, зокрема з країнами Глобального Півдня. Туреччина також працює над створенням гуманітарного коридору для повернення цивільних осіб і полонених з окупованих територій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія повертає тіла українських військовополонених зі слідами тортур і без внутрішніх органів. Родичі полонених зверталися до омбудсмена та радника президента Туреччини щодо чорного ринку трансплантації органів у Росії.

Стало відомо, коли в Україні почнуть виробляти Байрактари

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua