У РФ визнали «екстремістською» організацією фонд «Вільна Росія»

27 липня 2024 р. 04:09

27 липня 2024 р. 04:09


У Росії Фонд «Вільна Росія» (Free Russia Foundation) внесений до переліку заборонених через «екстремістську діяльність» організацій як «структурний підрозділ» неіснуючого «Антиросійського сепаратистського руху».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал правозахисного об’єднання «Перший відділ».

У переліку, який веде Мін'юст , тепер також значаться Фонд «Вільна Бурятія» (Free Buryatia Foundation) та ще понад 50 організацій. Всі вони також включені до переліку як «структурні підрозділи» неіснуючого «Антиросійського сепаратистського руху». Про те, що вони заборонені через екстремістську діяльність, раніше не повідомлялося.

«Вільна Росія» - некомерційна організація, створена російськими емігрантами в США в 2014 році. Фонд допомагає російським та українським політв'язням, російським емігрантам, а також бореться із пропагандою. На сайті фонду йдеться, що це «міжнародна організація, яка підтримує громадянське суспільство та демократичний розвиток у Росії».

Як повідомляв Укрінформ , Верховний суд Росії на вимогу Мін'юсту визнав екстремістською організацією «Антиросійський сепаратистський рух» та «його структурні підрозділи». При цьому руху з такою назвою в реальності не існує. В тому рішенні назви «структурних підрозділів» «Антиросійського сепаратистського руху» не наводилися.

У РФ визнали «екстремістською» організацією фонд «Вільна Росія»

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua