Більша частина американців підтримує дострокову відставку Байдена – результати опитування

27 липня 2024 р. 05:27

27 липня 2024 р. 05:27


76% респондентів підтримали його рішення не переобиратися

Більшість громадян США позитивно поставилися до рішення президента США Джозефа Байдена вийти з передвиборчих президентських перегонів. Окрім цього, більша частина американців вважає, що Байден повинен достроково піти у відставку з посади президента США.

Про це йдеться у результатах опитування, яке провела організація Rasmussen Reports . Зокрема 52% респондентів погодилися з твердженням, що Байден повинен скласти президентські повноваження до того, як закінчиться термін його президентства.

При цьому 76% респондентів підтримали його рішення не переобиратися. 18% виступили проти цього, вважаючи, що чинний президент США прийняв погане рішення, або передав кандидатство на виборах не тій людині.

Раніше " Телеграф " писав, що віцепрезидент США Камала Гарріс заявила, що буде балотуватися у президенти США . Її кандидатура отримала величезну підтримку після того, як чинний президент США Джозеф Байден несподівано оголосив про вихід з президентських перегонів. До речі, ми вже розповідали, хто така Камала Гарріс , що говорить про Україну і які має шанси на перемогу.

23 липня Гарріс випередила експрезидента Дональда Трампа у загальнонаціональному опитуванні, яке провели після рішення Джозефа Байдена покинути президентські перегони. Гарріс набрала 44% симпатій виборців проти 42% у Трампа.

Як повідомлялося раніше, останнім часом на Байдена чинився величезний тиск у контексті майбутніх виборів, оскільки у багатьох виникли сумніви , що його здоров’я дозволить йому обіймати президентську посаду ще 4 роки.

Великий резонанс в американському суспільстві викликали дебати з республіканцем Дональдом Трампом , під час яких президент США показав дуже непоказні результати. Це спричинило те, що навіть його радники почали рекомендувати йому зняти свою кандидатуру .

Більша частина американців підтримує дострокову відставку Байдена – результати опитування

Джерело: telegraf.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua