Російські та китайські бомбардувальники помітили біля Аляски (ВІДЕО)

27 липня 2024 р. 09:10

27 липня 2024 р. 09:10


Китай і Росія провели патрулювання поблизу американської території. США та Канада помітили чотири китайські та російські бомбардувальники в районі Аляски. Літаки здатні нести ядерну зброю.

Ллойд Остін, міністр оборони США прокоментував: «Це перший випадок, коли ми бачимо, що ці дві країни проводять такі спільні польоти. Вони не входили до нашого повітряного простору. Думаю, точка максимального зближення була приблизно за 320 кілометрів від нашого узбережжя».

Китайські та російські бомбардувальники провели спільне патрулювання в повітряному просторі акваторії Чукотського та Берингового морів поблизу Аляски.

Їх перехопили в розпізнавальній зоні ППО Аляски.

Ця зона служить буфером між міжнародним повітряним простором та суверенним повітряним простором США. Вона дає час, щоб визначити тип літального апарату й відреагувати.

Китай регулярно спрямовує літаки в повітряну розпізнавальну зону Тайваню. Це одна з тактик ведення проти острова гібридної війни, спрямованої на залякування і тиск.

Американські військовики заявили, що ці літаки залишалися в міжнародному повітряному просторі й не входили до повітряного простору США чи Канади.

Вони додали, що цю активність не розглядають як загрозу, але й далі стежать за ситуацією.

Китай стверджує, що спільне патрулювання не пов'язане з нинішньою міжнародною ситуацією. Росія заявила, що це нова галузь спільних операцій.

Лише два тижні тому чотири китайські військові кораблі наблизилися до вод США в районі Аляски. Китайські судна перебували в міжнародних водах, але все ж таки в межах виключної економічної зони США.

Ця зона тягнеться на 370 кілометрів від американської берегової лінії.

Китайські військовики повідомили по радіо берегову охорону США, що проводять операції із забезпечення свободи навігації. Корабель берегової охорони США стежив за китайськими кораблями, поки вони не зникли.

Про це дивіться в нашому випуску новин на Youtube:

Підписуйтесь на наш канал на Youtube

Російські та китайські бомбардувальники помітили біля Аляски (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua