США: чоловіка звинувачують у десятирічному шпигунстві на користь Китаю (ВІДЕО)

27 липня 2024 р. 10:33

27 липня 2024 р. 10:33


Жителя Флориди звинувачують у шпигунстві на користь Пекіна. Припускають, що він понад десять років шпигував за людьми, що займаються Фалуньгун та іншими дисидентами у США.

Мін'юст США звинувачує Піна Лі у шпигунстві за китайськими дисидентами та американськими організаціями. Припускають, що більш як 10 років він робив це для китайської компартії.

Лі – уродженець Китаю та громадянин США, який проживає у Флориді. І понад 13 років він, імовірно, працював на китайську розвідку.

Зокрема, він надавав китайському режиму інформацію про телекомунікаційну компанію, в якій працював, а також відомості, які могли використовувати для заподіяння шкоди громадянам США та їхнім родинам у Китаї.

Влада стверджує, що серед його цілей були активісти демократичних рухів, американські політики й некомерційні організації, а також прихильники Фалуньгун та люди, які підтримують цю духовну школу.

Затримання показує, що Вашингтон намагається припинити спроби Пекіна переслідувати Фалуньгун на американській землі.

У Китаї КПК жорстоко репресує цю школу з 1999 року. У травні 2023-го Мін'юст США звинуватив двох імовірних китайських агентів у спробі підкупити податкову службу.

Уважають, що вони мали намір позбавити некомерційного статусу місцеву організацію Фалуньгун. Якщо Лі визнають винним, то йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це дивіться в нашому випуску новин на Youtube:

Підписуйтесь на наш канал на Youtube

США: чоловіка звинувачують у десятирічному шпигунстві на користь Китаю (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua