Одна людина загинула внаслідок вибуху на фабриці феєрверків у Болгарії (ВІДЕО)

27 липня 2024 р. 10:33

27 липня 2024 р. 10:33


Одна людина загинула і ще одна отримала серйозні поранення в результаті пожежі на заводі з виробництва феєрверків у Болгарії, що спричинила серію потужних вибухів пізно ввечері в четвер, повідомили місцеві чиновники і медики.

Вибухи почалися близько 18.30 у місті Елін Пелін поблизу столиці Софії, здійнявши грибовидні хмари високо у вечірнє небо, деякі з них були поцятковані червоними і білими відблисками вибухів феєрверків.

«У першу мить мені здалося, що хтось з великою люттю зачинив двері. Забряжчали вікна. Відразу ж вимкнулося світло», – розповіла одна з мешканок в інтерв'ю Nova TV.

«Я підняв голову і крізь вікно побачив бежеву грибовидну хмару, яка почала поширюватися на схід».

Міністр внутрішніх справ Калін Стоянов повідомив у четвер увечері, що 49-річний чоловік помер від травм, отриманих під час пожежі, а його 20-річна донька перебуває у лікарні в критичному стані.

За його словами, двоє чоловіків, 22-річний син власника складу і 60-річний працівник, ймовірно, перебували на складі і залишаються безвісти зниклими.

Місцеві жителі розповіли журналістам, що менші вибухи продовжувалися протягом ночі і до ранку п'ятниці. Територія, оточена сільськогосподарськими угіддями, була оточена, а військові гелікоптери сканували місце події, повідомив свідок Reuters.

На місці були розгорнуті військові з чотирма водовозами, а також сапери та інші військові фахівці.

За попередніми даними, на одному зі складів знаходилося дві тонни в тротиловому еквіваленті, повідомило Болгарське інформаційне агентство.

Одна людина загинула внаслідок вибуху на фабриці феєрверків у Болгарії (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua