Навчальний центр F-16 у Румунії підготував першу групу пілотів

27 липня 2024 р. 16:19

27 липня 2024 р. 16:19


Європейський навчальний центр з управління винищувачами F-16 у Румунії завершив підготовку першої групи пілотів.

Про це повідомляє Міноборони Нідерландів.

Навчальний центр F-16 у Румунії підготував першу групу пілотів

« Європейський навчальний центр F-16 у Румунії завершив підготовку першої групи пілотів. Це румунські пілоти. Вони визнані готовими до ведення бойових дій і можуть бути задіяні в оперативному розгортанні », – йдеться у повідомленні.

Відомо, що пілоти під час навчання відпрацьовували різні сценарії, зокрема, виконували місії у темряві та тренувалися з пілотами країн-членів НАТО.

Підготовка наступної групи румунських пілотів вже стартувала. Варто відзначити, що згодом тут навчатимуть і українських військових.

« Я з нетерпінням чекаю на момент, коли тут будуть готувати перших українських пілотів. Україна дуже потребує посилення протиповітряної оборони », – заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс.

До слова, Нідерланди мають 42 винищувачі F-16: з них 24 літаки мають бути передані Україні, решта 18 поступово прямує до навчального центру.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна отримає від Норвегії шість винищувачів F-16. Постачання розпочнеться вже цього року. При цьому Зеленський заявив , що Україні потрібно не менше 128 винищувачів F-16, щоб створити росіянам ефективну конкуренцію в небі.

Водночас уряд Нідерландів направить 300 мільйонів євро на боєприпаси для винищувачів F-16, які незабаром отримає Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Навчальний центр F-16 у Румунії підготував першу групу пілотів

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua