Румунський Сенат погодив надання Україні системи Patriot

02 вересня 2024 р. 20:37

02 вересня 2024 р. 20:37


У понеділок, 2 вересня, верхня палата румунського парламенту, якою є Сенат, схвалила урядовий законопроект про надання Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Про це повідомило румунське видання Digi24 . Журналісти зазначили, що за урядовий законопроект про передання Україні системи протиповітряної оборони проголосував 101 румунський сенатор, 13 висловилися проти, ще два — утрималися.

Голова комітету з питань оборони Сенату Румунії Ніколета Паулюк висловила сподівання, що до кінця цього тижня законопроект також пройде нижню палату — Палату депутатів. Саме за нею останнє слово в ухваленні документів такого рівня.

Паулюк наголосила, що надання зенітно-ракетного комплексу Patriot "не означає, що Румунія залишиться без захисту" , тому що в Бухареста є ще сім таких комплексів, два з яких уже експлуатуються, ще два — взяли на озброєння, а ще три — незабаром прибудуть.

Як відомо, Румунія вирішила передати Україні свою систему Patriot ще в червні. Минулого тижня Міноборони Румунії направило на ознайомлення парламенту законопроект, який уряд схвалив раніше в понеділок.

Усього союзники Києва в НАТО пообіцяли сім систем протиповітряної оборони, але нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що деякі обіцяні системи Patriot затримуються.

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, що навчальний центр F-16 у Румунії випустив перших пілотів , які пройшли там програму спеціальних навчань. Щоправда, це наразі винятково румунські льотчики.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Румунський Сенат погодив надання Україні системи Patriot

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua