Сі Цзіньпін назвав Африку важливим пріоритетом дипломатії Китаю

03 вересня 2024 р. 12:14

03 вересня 2024 р. 12:14


Голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі у Пекіні з очільником Комісії Африканського Союзу Мусою Факі Махаматом заявив, що Китай вважає важливим пріоритетом своєї дипломатії розвиток відносин із країнами Африки.

Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство Китаю, передає власний кореспондент Укрінформу.

« Африка є важливим полюсом у світі та важливим пріоритетом дипломатії Китаю», - заявив Сі.

За його словами, Китай готовий і надалі активно розвивати політичні обміни з африканськими країнами, поглиблювати з ними стратегічну взаємну довіру і практичну співпрацю та ділитися досвідом і сприяти їх економічному розвитку.

«Нам потрібно тісно співпрацювати, твердо підтримувати один одного, виступати за рівноправний багатополярний світ та економічну глобалізацію, яка приносить користь усім, а також спільно захищати інтереси країн, що розвиваються», - підкреслив китайський лідер.

Махамат, своєю чергою, зазначив, що за вісім років роботи в керівних органах Африканського союзу він став свідком швидкого розвитку відносин між Африканським союзом і Китаєм та подякував китайській стороні за допомогу країнам Африки у різних сферах, таких як інфраструктура, охорона здоров’я, енергетика, промисловість та безпека.

«Африканська сторона очікує, що Китай продовжить відігравати провідну роль і робитиме більший внесок у допомогу Африці у проведенні модернізації, а також підтриманні глобального миру і світового розвитку», - сказав він.

Голова Комісії Африканського Союзу прибув до Китаю для участі у саміті Форуму китайсько-африканського співробітництва, який відбудеться у Пекіні 4-6 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ КНР Ван Ї закликав країни Африки разом із Китаєм спільно відстоювати міжнародний порядок, заснований на міжнародному праві, та будувати рівноправний і впорядкований багатополярний світ.

Фото ілюстративне: twitter.com/GovernmentZA

Сі Цзіньпін назвав Африку важливим пріоритетом дипломатії Китаю

Джерело: ukrinform.ua (Світ)