Папа Римський Франциск прибув із візитом до Індонезії

03 вересня 2024 р. 12:41

03 вересня 2024 р. 12:41


Папа Римський Франциск сьогодні прибув до мусульманської Індонезії, щоб розпочати своє турне чотирма країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24 .

Духовний очільник 1,3 мільярда католиків світу прибув до Джакарти для триденного візиту, присвяченого міжконфесійним зв'язкам, а потім він вирушить до Папуа-Нової Гвінеї, Східного Тимору та Сінгапуру.

12-денне турне стане випробуванням для здоров’я 87-річного понтифіка, яке стає все більш крихким.

Папа має провести день відпочинку у Джакарті у вівторок після довгого перельоту з Риму, а потім зустрітися з президентом Індонезії Джоко Відодо в середу під час першого великого етапу свого візиту до найбільшої країни світу з мусульманським населенням.

Наразі в Індонезії католики становлять менш як три відсотки населення — близько восьми мільйонів людей, тоді як 87 відсотків (242 мільйони) є мусульманами.

Однак католики є однією з шести офіційно визнаних релігій або деномінацій у цій країні, до яких також належать протестантизм, буддизм, індуїзм та конфуціанство.

У четвер Франциск зустрінеться з представниками всіх шести релігій у мечеті Істікляль, найбільшій у Південно-Східній Азії та яка є символом міжконфесійного співіснування.

Потім Папа проведе месу та виголосить проповідь на національному футбольному стадіоні Індонезії на 80 000 місць.

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск під час зустрічі з прочанами у неділю, 1 вересня, засудив масовані обстріли військами РФ української інфраструктури.

Фото: vaticannews.va

Папа Римський Франциск прибув із візитом до Індонезії

Джерело: ukrinform.ua (Світ)