Парламент Румунії остаточно погодив надання Україні комплексу Patriot

03 вересня 2024 р. 16:32

03 вересня 2024 р. 16:32


У вівторок, 3 вересня, нижня палата румунського парламенту схвалила законопроект про надання Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot . Тепер його ще має підписати президент Клаус Йоганніс.

Про це повідомила агенція Reuters . Журналісти зазначили, що після того, як документ про допомогу Україні системами Patriot схвалили обидві палати парламенту Румунії, його має підписати президент Клаус Йоганніс, аби він набув чинності.

Румунія вирішила передати Україні свою систему Patriot ще в червні. Минулого тижня Міністерство оборони Румунії направило на ознайомлення парламенту законопроект, який уряд схвалив раніше в понеділок.

У схваленому парламентом документі йдеться про те, що заміна системи Patriot від США не повинна коштувати більше, ніж за неї раніше заплатила Румунія, та що витрати покриють з "іноземних джерел, що не підлягають поверненню" .

Усього союзники Києва в НАТО пообіцяли сім систем протиповітряної оборони, але декілька днів тому міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що деякі обіцяні системи Patriot затримуються.

Нагадаємо, що Румунія є членом Північноатлантичного альянсу з 2004 року та має спільний з Україною кордон протяжністю 650 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Парламент Румунії остаточно погодив надання Україні комплексу Patriot

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua