У водах Ла-Маншу перекинулося судно з мігрантами: 10 людей загинули

04 вересня 2024 р. 03:07

04 вересня 2024 р. 03:07


У водах протоки Ла-Манш перекинулося судно з мігрантами, яке прямувало з Франції до Великої Британії. Відомо про щонайменше 10 загиблих людей.

Як повідомляє La Voix du Nord, наразі відповідні служби проводять масштабну операцію з порятунку понад 50 людей.

Трагедія сталася поблизу прибережного регіону Франції Булонь-сюр-Мер. На борту судна перебувало до 70 осіб. До порятунку людей французька сторона залучила вертоліт, який доставив на берег чоловіка, стан якого невідомий. На місце катастрофи має прибути ще один гелікоптер.

Зокрема, боротьба з нелегальною імміграцією є пріоритетом як для британського, так і для французького урядів. Відомо, що цього року до Великої Британії прибули тисячі людей на човнах. Так, у ході операції на північно-західному узбережжі Ла-Манш 27 серпня французькі правоохоронці виявили та затримали майже 60 мігрантів, які мали намір дістатись берегів Великої Британії.

Раніше, а саме 22 серпня, поблизу Сербії зазнав аварії човен. Тіла вісьмох людей витягнули з річки Дрина, яка протікає на кордоні Сербії й Боснії та Герцеговини. Так, балканська служба " Радіо Свобода " з посиланням на керівника рятувальної команди Управління цивільного захисту Сербії Владана Ранкіча повідомляла, що мігранти намагалися перетнути річку на малому човні.

За словами мігрантів, які все ж добралися до берега, в човні перебувало близько 25 людей, а поліція та пожежники-рятувальники знайшли на березі 18, троє з яких — діти. У міністерстві внутрішніх справ Сербії зазначили, що з 18 людей, які вижили, 16 є вихідцями зі Сирії, а двоє — з Єгипту.

Нагадаємо, у травні прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звинуватив Росію у спробах незаконно переправити тисячі мігрантів з Африки до Європи . Варшава створила комісію з вивчення неправомірного впливу Росії у країні. Водночас Польща не перша країна, яка заявляє про так звану "гібридну війну з Росією". Фінляндія ще восени 2023 року закрила свій сухопутний кордон із Росією. А згодом, вже 2024 року, й морський кордон.

Туск зазначав, що Варшава витратить понад два мільярди євро на зміцнення кордону з Білоруссю та Калінінградською областю Росії. Польща й інші країни Європи звинувачують Білорусь у тому, що вона разом з Росією організувала наплив мігрантів у рамках "гібридної" атаки, покликаної дестабілізувати ситуацію в регіоні та ЄС загалом.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

У водах Ла-Маншу перекинулося судно з мігрантами: 10 людей загинули

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua