Volkswagen попередив про закриття заводів у Німеччині в межах заходів економії

04 вересня 2024 р. 07:12

04 вересня 2024 р. 07:12


Німецький автовиробник Volkswagen заявив про нові заходи економії, які можуть включати закриття заводів у Німеччині та звільнення співробітників.

Про це повідомляє DW з посиланням на заяву концерну, передає Укрінформ.

«У нинішній ситуації без швидкого вжиття заходів не можна виключити і закриття заводів з виробництва автомобілів та комплектуючих», - вважають у компанії.

Менеджмент VW пропонує закриття щонайменше одного заводу з виробництва автомобілів та одного з виробництва запчастин. Реалізація цих планів означатиме, що Volkswagen Group закриє завод у Німеччині вперше з часу свого заснування 87 років тому.

Водночас керівництво переконане, що поставленої мети щодо економії коштів не досягти за рахунок запланованого раніше скорочення робочих місць, часткового виходу працівників на пенсію та одноразових виплат. Тому було ухвалено рішення припинити дію гарантій зайнятості, які з 1994 року прописані у трудових договорах. Компанія відмовляється від обіцянки не скорочувати персонал до 2030 року.

Глава концерну Олівер Блуме обґрунтував курс жорсткої економії тим, що становище європейського автопрому останнім часом ускладнюється, зокрема, через проникнення на європейський ринок нових гравців. У керівництві компанії визнали, що ухвалена у 2023 році програма економії відстає від мети на кілька мільярдів євро.

Глава виробничої ради Volkswagen Даніела Кавалло заявила, що керівництво концерну ставить під питання існування німецьких заводів, внутрішні колективні угоди VW про оплату праці та програму збереження робочих місць. Вона вимагала не перекладати провали в політиці економіки на плечі робітників і попередила про протидію цим планам.

Місцеві політики у Нижній Саксонії уже закликали концерн уникнути оголошених планів із закриття заводів та скорочення робочих місць.

Як повідомляв Укрінформ, німецький автовиробник BMW AG минулого місяця вперше перевершив продажі електромобілів Tesla Inc. в Європейському Союзі.

Фото: Sina Schuldt/dpa/picture alliance

Volkswagen попередив про закриття заводів у Німеччині в межах заходів економії

Джерело: ukrinform.ua (Світ)