У Швейцарії ухвалили важливе рішення щодо українських біженців

04 вересня 2024 р. 19:08

04 вересня 2024 р. 19:08


У середу, 4 вересня, Федеральна рада Швейцарії вирішила не скасовувати спеціальний статус захисту (статус S) для українських біженців . Відповідні заходи підтримки продовжили до 4 березня 2026 року.

Про це йдеться на офіційному сайті швейцарського уряду.

Унаслідок загарбницької війни Росії проти України Федеральна рада вирішила надати українським біженцям статус захисту S з 12 березня 2022 року. Це забезпечує тимчасовий захист тим, хто цього потребує, доки вони піддаються серйозній загальній небезпеці. Станом на кінець серпня статус захисту S у Швейцарії мали близько 66 тисяч українців. Охоронний статус S діє доти, доки його не скасує Федеральна рада .

"Умовою його скасування є тривала стабільність в Україні, щоб населення більше не наражалося на серйозну загальну небезпеку. Останні події показують, що зараз це не так, оскільки війна триває по всій країні", — пояснили на сайті уряду.

Тому Федеральна рада вирішила не скасовувати статус захисту S до 4 березня 2026 року , якщо до цього часу ситуація принципово не зміниться.

"Зважаючи на війну, Федеральна рада в координації з державами-членами ЄС готова надати захист тим, хто шукає притулку, доки не буде можливим безпечне повернення в Україну. Він визнає та цінує постійну підтримку кантонів і комун, а також відданість громадянського суспільства", — зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва продовжила дозвіл на тимчасове проживання для біженців з України ще на один рік.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

У Швейцарії ухвалили важливе рішення щодо українських біженців

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua