Адміністрація Байдена звинуватить Росію у спробах вплинути на вибори в США, — CNN

04 вересня 2024 р. 19:34

04 вересня 2024 р. 19:34


Адміністрація президента США Джо Байдена 4 вересня планує звинуватити Росію в постійних спробах вплинути на президентські вибори в країні у 2024 році шляхом використання контрольованих Кремлем ЗМІ та інших онлайн-платформ для поширення дезінформації серед американських виборців.

Про це повідомляє CNN з посиланням на шість джерел, знайомих із ситуацією.

Очікується, що в середу США зроблять низку кроків, спрямованих на протидію зусиллям Кремля , включаючи публічне засудження Білим домом дій та оголошення міністерством юстиції про заходи правоохоронних органів, спрямовані проти таємної російської кампанії, повідомили джерела.

Як зазначають джерела, RT — російська державна медіамережа, перебуває в центрі уваги заяви США. Американські чиновники розглядають російське видання як ключовий елемент пропагандистських зусиль Кремля.

Чотири джерела повідомили, що російська операція щодо поширення дезінформації здійснюється як через американців, так і через громадян інших країн . У сукупності ці дії стануть найбільшою публічною відповіддю адміністрації Байдена на передбачувані операції з впливу Росії, націлені на американських виборців. Після того, як США звинуватили Іран у спробі зламати кампанії Трампа і Байдена-Харріс минулого місяця, дії, що очікуються в середу, є нагадуванням про те, що американські чиновники продовжують розглядати Росію як серйозну загрозу іноземного впливу на листопадових виборах, повідомили джерела.

У середу вдень генеральний прокурор Меррік Гарланд проведе засідання цільової групи міністерства юстиції щодо загроз виборам, у якому візьмуть участь високопосадовці, зокрема директора ФБР Крістофера Рея.

Ще одна російська компанія, яку американські чиновники, як очікується, назвуть у середу, — це Social Design Agency, щодо якої міністерство фінансів уже запровадило санкції за передбачувану підтримку сайтів із фейковими новинами в Європі від імені російського уряду, повідомили три джерела.

Раніше відомий як Russia Today, RT управляє телевізійними та онлайн-платформами по всьому світу, які просувають порядок денний Кремля . Міністерство юстиції змусило RT America зареєструватися як іноземний агент у 2017 році після того, як співробітники розвідки США дійшли висновку, що ЗМІ сприяло російським зусиллям щодо втручання у вибори 2016 року.

Заяви, що очікуються в середу, стануть другою великою спробою адміністрації Байдена послабити вплив RT за стільки ж місяців. У липні міністерство юстиції звинуватило співробітника RT у причетності до схеми, яка використовувала мережу з приблизно 1000 акаунтів у соціальних мережах, щоб видавати себе за жителів США та поширювати дезінформацію про війну в Україні та інші теми. Американські чиновники звинувачують Кремль у фінансуванні схеми, але представник Кремля відкинув це звинувачення.

Нагадаємо, колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін сповна використовував "его та невпевненість" Дональда Трампа . Таким чином він впливав на нього, навіть попри застереження працівників Білого дому.

Раніше прес-секретар кремлівського диктатора Дмитро Пєсков прокоментував майбутні президентські вибори у Сполучених Штатах Америки. Він відзначив передбачуваність політиків від Демократичної партії.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Адміністрація Байдена звинуватить Росію у спробах вплинути на вибори в США, — CNN

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua