Штати можуть звинуватити РФ в постійних спробах вплинути на вибори - CNN

04 вересня 2024 р. 20:33

04 вересня 2024 р. 20:33


Адміністрація президента Байдена планує звинуватити РФ у постійних спробах вплинути на вибори у США з використанням ЗМІ та онлайн платформ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN .

За даними відразу шести анонімних джерел видання, адміністрація Байдена планує звинуватити Москву у постійних зусиллях вплинути на президентські вибори в США у 2024 році за допомогою кремлівських ЗМІ та інших онлайн-платформ, щоб націлити на американських виборців дезінформацію.

Зазначається, що США зроблять низку кроків, спрямованих на протидію зусиллям Кремля, включаючи публічне засудження Білим домом цих дій, а Міністерство юстиції оголосить про заходи правоохоронних органів проти таємної російської кампанії.

За словами джерел, російська державна медіа-мережа RT є ключовою частиною пропагандистських зусиль Кремля.

Після того, як минулого місяця США звинуватили Іран у спробі зламати кампанії Трампа та Байдена-Гарріс, планування відповіді для РФ є нагадуванням про те, що офіційні особи США продовжують розглядати Москву як помітну загрозу зовнішнього впливу на вибори, які відбудуться у листопаді.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Meta, що володіє Facebook, Instagram і WhatsApp, заявила про виявлення нових спроб злому акаунтів WhatsApp американських чиновників з адміністрацій як президента Джо Байдена, так і колишнього глави Білого дому Дональда Трампа.

Штати можуть звинуватити РФ в постійних спробах вплинути на вибори - CNN

Джерело: ukrinform.ua (Світ)