США ввели санкції проти Росії через втручання у вибори

04 вересня 2024 р. 21:25

04 вересня 2024 р. 21:25


Уряд США оголосив про введення санкцій проти RT, Маргарити Симонян, інших російських пропагандистів та хакерів через втручання в американські вибори.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC вносить до списку санкцій десять осіб і дві організації в межах скоординованої відповіді уряду США на спроби Москви щодо зловмисного впливу на президентські вибори 2024 року в Сполучених Штатах»,- зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що санкції запроваджені проти компанії RT (колишньої Russia Today), головної редакторки RT Маргарити Симонян, її заступників Єлізавети Бродської, Антона Анісімова, Андрія Кияшка, а також інших працівників пропагандистського ресурсу.

Крім того, обмеження введені проти прокремлівської хакерської групи RaHDit, пов’язаної з ФСБ, а також громадських платформ «Діалог» та «Діалог Регіони».

У Мінфіні США зауважили, що ці російські суб’єкти, спонсоровані державою, використовують різноманітні інструменти, такі як глибокі фейки та дезінформацію, згенеровані штучним інтелектом. Це здійснюється, щоби «підірвати довіру до виборчих процесів та інституцій Сполучених Штатів».

Як повідомляв Укрінформ, в уряді США вважають російську державну медіа-мережу RT ключовою частиною пропагандистських зусиль Кремля.

США ввели санкції проти Росії через втручання у вибори

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua