США ввели санкції проти Маргарити Симоньян і російських хакерів за втручання в президентські вибори

05 вересня 2024 р. 09:53

05 вересня 2024 р. 09:53


Причиною стало втручання Росії в майбутні президентські вибори 2024 року.

За даними "Європейської правди", санкції стосуються головної редакторки RT Маргарити Симоньян, її заступників Єлизавети Бродської та Антона Анісімова, а також кількох інших ключових фігур у медіахолдингу. Міністерство фінансів США стверджує, що на початку року керівництво RT розпочало кампанію з вербування американських чиновників для просування дезінформації та фейкових новин, спрямованих на вплив на вибори в США.

Крім того, санкції торкнулися хакерської групи RaHDit, яка, за інформацією Мінфіну США, охоплює чинних і колишніх співробітників російської розвідки. Серед них Олексій Гаращенко, Анастасія Єрмошкіна та Олександр Неженцев.

Санкції також накладено на пов'язані з Кремлем організації "Діалог" і "Діалог Регіони", які брали участь в операції впливу під кодовою назвою "Двійник". Включення цих організацій та їхніх керівників до санкційних списків стало черговим кроком США у протидії російським спробам втручання в американські вибори.

Адміністрація Джо Байдена раніше анонсувала можливість публічного звинувачення Росії у спробах вплинути на вибори через підконтрольні Кремлю медіа та онлайн-платформи.

США ввели санкції проти Маргарити Симоньян і російських хакерів за втручання в президентські вибори

Джерело: socportal.info (Світ)