США зосереджені на тому, щоб Україна мала сильні позиції - Білий дім

05 вересня 2024 р. 19:29

05 вересня 2024 р. 19:29


Адміністрація США зосереджена на тому, щоб Україна мала все необхідне для самозахисту, а також перебувала на сильних позиціях для того, аби приймати рішення щодо наближення миру.

Про це заявив у четвер під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі у відповідь на прохання прокоментувати пропозиції української сторони щодо мирного плану, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми допомогли українцям просувати його (Президента Зеленського – ред.) справедливу мирну пропозицію на міжнародному рівні, і вона отримала чималу міжнародну підтримку. І, як ми вже давно заявляли, якщо ця війна завершиться шляхом переговорів, ми хочемо бути певними, що Президент Зеленський перебуває в найкращій позиції, щоби приймати рішення стосовно того, як виглядатимуть ці переговори», - зазначив представник Білого дому.

Він підкреслив, що в Вашингтоні сфокусовані зараз на тому, щоб забезпечити для України все необхідне для самозахисту, а також щоби вона перебувала на позиції сили перед переговорами, «якщо і коли вони матимуть місце».

Кірбі нагадав, що цього тижня в Німеччині відбудеться зустріч Контактної групи у форматі «Рамштайн», де партнери по коаліції «переглянуть способи, у які вони можуть продовжувати підтримку України».

Як повідомляв Укрінформ, засідання Контактної групи з питань оборони України має відбутися в п’ятницю, 6 вересня, на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині. Очікується, що до її роботи долучиться Президент України.

США зосереджені на тому, щоб Україна мала сильні позиції - Білий дім

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua