Британія надасть Україні ракети ППО на 162 млн фунтів

06 вересня 2024 р. 06:44

06 вересня 2024 р. 06:44


Британський уряд надасть Україні 650 багатоцільових ракет вартістю 162 мільйони фунтів (213,13 мільйона доларів), щоб допомогти захистити країну від російських безпілотників і бомбардувань.

Про це пише Reuters .

Британія надасть Україні ракети ППО на 162 млн фунтів

Зазначають, що минулого тижня росія завдала найбільшої повітряної атаки на Україну з початку повномасштабної війни у 2022 році. Україна неодноразово зверталася з проханням про додаткову підтримку протиповітряної оборони, щоб захистити себе від атак ракет і безпілотників.

Про нову поставку ракет було оголошено під час участі міністра оборони Великої Британії Джона Гілі на засіданні Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині.

Загалом Україна отримає 650 легких багатоцільових ракет на суму 162 млн фунтів стерлінгів (213,13 млн доларів), які допоможуть захистити країну від російських ударних дронів та бомбардувань.

У Міністерстві оборони повідомили, що перша партія ракет очікується до кінця року.

«Це нове зобов'язання дасть важливий поштовх протиповітряній обороні України» , - сказав Хілі в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що уряди Британії та Німеччини мають намір розробити новий договір, в основі якого лежатиме оборонна угода щодо допомоги Україні.

Також нещодавно президент Володимир Зеленський заявив у своєму відеозверненні , що раніше Британія демонструвала справжнє лідерство у питанні надання допомоги для ЗСУ, «але зараз, на жаль, ситуація сповільнилася». У Лондоні тоді відповіли , що Стармер та уряд залишаються «абсолютно рішучими» у своїй підтримці України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Британія надасть Україні ракети ППО на 162 млн фунтів

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)