Губернатор штату Нью-Йорк вимагає вислати китайського дипломата (ВІДЕО)

06 вересня 2024 р. 09:03

06 вересня 2024 р. 09:03


Генеральний консул Китаю в Нью-Йорку залишив свою посаду. Держдепартамент США заявив, що він пішов після закінчення терміну повноважень. Але губернатор Нью-Йорка Кеті Гокул заявила, що вимагала його вислання після того, як її колишню помічницю звинуватили в таємній діяльності на користь компартії КНР. Консульство Китаю в Нью-Йорку, своєю чергою, стверджує, що дипломат виконує свої звичайні обов'язки.

За даними Держдепартаменту, генеральний консул Китаю в Нью-Йорку більше не обіймає своєї посади, завершивши свій термін на посаді.

Це сталося через день після арешту Лінди Сунь, колишньої помічниці нинішнього губернатора Нью-Йорку Кеті Гокул та ексгубернатора Ендрю Куомо.

Гокул назвала поведінку Сунь зрадництвом мешканців Нью-Йорка та американського народу.

Прокурори звинувачують Сунь у підробленні підпису Гокул на запрошеннях для китайської делегації, завдяки яким вони отримали візи до США.

За словами прокурорів, Сунь також цензурувала тексти виступів Гокул.

В обвинувальному висновку йдеться, що у 2021 році Сунь запевнила китайського чиновника, що не дозволить Гокул згадати у своїй промові про масові затримання уйгурів у Пекіні, і що через це почалася суперечка зі спічрайтером Гокул.

Того року в публічному посланні Гокул з нагоди Китайського Нового року про уйгурів не згадувалося.

Прокурори звинувачують Сунь і в тому, що вона 2020 року додала китайського чиновника до списку учасників наради для керівників уряду штату Нью-Йорк. Йшлося про реакцію Нью-Йорка на пандемію COVID-19. Китайського чиновника не запрошували.

В обвинувальному висновку йдеться, що у 2019 році Сунь написала китайському чиновнику, що їй вдалося розірвати зв'язки між де-факто посольством Тайваню в США та штатом Нью-Йорк.

Сунь написала, що відхилила всі запити з офісу Тайваню. Тоді вона працювала під керівництвом Куомо.

У 2016 році Сунь нібито повідомила китайському чиновнику, що тайванське представництво запросило Гокул виступити на саміті SelectUSA у Вашингтоні, додавши, що вона працює над розв'язанням цього питання.

Пізніше Гокул вирушила на прийом SelectUSA, організований посольством Китаю, а не Тайваню.

Прокурори стверджують, що Сунь та її чоловік, Кріс Ху, отримували значні економічні вигоди від роботи з китайською владою. Ху звинувачують у переказуванні мільйонів доларів із Китаю у вигляді відкатів.

Сунь та Ху не визнали себе винними за всіма пунктами звинувачення. Їх відпустили під заставу. Судове засідання призначене на 25 вересня.

Про це дивіться в нашому випуску новин на Youtube:

Підписуйтесь на наш канал на Youtube

Губернатор штату Нью-Йорк вимагає вислати китайського дипломата (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua