У зв'язку з голодом і посухою в Намібії розпочали забій 700 диких тварин (ВІДЕО)

06 вересня 2024 р. 09:56

06 вересня 2024 р. 09:56


У Намібії розпочався забій понад 700 диких тварин (включно з бегемотами, слонами, буйволами і зебрами) — здебільшого для того, щоб нагодувати людей, які голодують унаслідок найсильнішої за останні десятиліття посухи, повідомило у вівторок міністерство охорони навколишнього середовища.

Близько 160 тварин уже було вбито в рамках цього урядового заходу, оголошеного минулого тижня, який за планами забезпечить м'ясом тисячі людей, а також послабить тиск на пасовища і водні ресурси.

Професійним мисливцям було доручено застрелити 30 бегемотів, 83 слона, 60 буйволів, 100 блакитних гну, 300 зебр, 100 канн і 50 імпал (два види антилоп). Більшість цих тварин мешкає в національних парках країни, що перебувають під охороною.

Щонайменше 157 із цих 723 тварин уже забито, повідомив AFP представник міністерства Ромео Муюнда. Забій перших 157 тварин дав «56 875 кг м'яса», йдеться в заяві міністерства.

«Наша мета — провести цю операцію стійким чином, максимально знизивши травматизм. Ми повинні відокремити тварин, на яких потрібно полювати, від тих, на яких не потрібно», — пояснив прес-секретар.

Відповідно до глобальної заборони на торгівлю слоновою кісткою, бивні вбитих слонів зберігатимуться на державних складах.

У травні Намібія оголосила надзвичайний стан у зв'язку з посухою, що охопила кілька південноафриканських країн. У серпні Всесвітня продовольча програма ООН повідомила, що близько 1,4 мільйона намібійців, більш ніж половина населення країни, відчувають гостру нестачу продовольства, водночас виробництво зернових скоротилося на 53%, а рівень води в греблях упав на 70% порівняно з минулим роком.

Група захисту прав тварин Peta опублікувала на своєму сайті лист, адресований прем'єр-міністру Саарі Куугонгелва-Амадхіла, в якому просить його «переглянути» цей захід, який «не тільки жорстокий, а й небезпечно недалекоглядний, і не матиме довгострокового ефекту». У листі віцепрезидент Peta Джейсон Бейкер зазначив, що вибракування може також порушити баланс екосистем.

У пресрелізі група африканських дослідників та екологів заявила, що масове вибраковування тварин створює прецедент, який дає змогу урядам «експлуатувати охоронювану дику природу і національні парки під прикриттям гуманітарних потреб». Вони ставлять запитання, чи проводили дослідження впливу на навколишнє середовище, перепис дичини та оцінку відсутності продовольчої безпеки перед ухваленням рішення про вибракування.

Вони зазначають, що знищення тварин відбувається напередодні загальних виборів у Намібії, які відбудуться в листопаді, і вважають, що м'ясо призначене для розповсюдження в районах, де правляча партія SWAPO стикається з сильною опозицією.

У зв'язку з голодом і посухою в Намібії розпочали забій 700 диких тварин (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua