Білорусь розпочала військові навчання біля кордонів Польщі та Литви: що це означає

06 вересня 2024 р. 12:39

06 вересня 2024 р. 12:39


Міністерство оборони Білорусі розпочало військові навчання в Гродненському та Брестському районах. Вони межують із Польщею та Литвою. Навчання триватимуть до кінця вересня.

За його інформацією, з 3 по 26 вересня у Гродненському районі пройдуть навчальні збори з військовозобов'язаними територіальними військами. На них із запасу призвуть близько 105 резервістів.

"Під час зборів заплановано формування готельного стрілецького батальйону територіальних військ" , — йдеться в повідомленні.

Білоруському моніторинговому проекту стало відомо, що військовозобов'язаних розмістять у дитячому оздоровчому таборі "Сузор'я" (Гродненський район, околиці населеного пункту Поріччя). Табір розташований за вісім кілометрів від кордону з Литвою.

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Як відомо, на початку вересня в литовське прикордоння було перекинуто тактичну групу збройних сил Республіки Білорусь. Наразі вона не створює загрози для сусідньої держави.

До речі, з 3 по 27 вересня у прикордонному з Польщею районі Брестської області теж проводяться навчання із територіальною обороною.

Нагадаємо, що в ніч на 5 вересня в повітряний простір Білорусі залетіло не менше восьми російських "шахедів" . Водночас протиповітряна оборона знищила щонайменше два безпілотники.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Білорусь розпочала військові навчання біля кордонів Польщі та Литви: що це означає

Джерело: trueua.info (Світ)