Трамп готовий зняти санкції з Росії у разі перемоги на виборах

06 вересня 2024 р. 23:54

06 вересня 2024 р. 23:54


Кандидат у президенти США Дональд Трамп може зняти санкції з Російської Федерації, якщо переможе на майбутніх виборах. Він переконаний, що такий крок посилить американську валюту.

Про це політик повідомив під час виступу в економічному клубі Нью-Йорка, пише New Republic . Трамп зазначив, що санкції США послаблюють долар і загрожують його статусу світової валюти.

Як зазначає джерело, міністерство юстиції 5 вересня звинуватило радника Трампа щодо передвиборчої кампанії 2016 року Дмитра Саймса, а також його дружину Анастасію у співпраці з санкціонованою російською державною телевізійною мережею та відмиванні прибутку. Згідно з обвинувальним висновком, пара отримала понад один мільйон доларів, особистий автомобіль та водія за свою роботу з російським "Першим каналом". Саймс згадується у звіті Мюллера понад 100 разів через його відносини з союзниками Трампа, такими як Джаред Кушнер.

Враховуючи цю новину, коли Трамп вийшов на сцену економічного клубу Нью-Йорка у четвер, перше питання від групи керівників бізнесу було про російські санкції. Родгін Коен, старший голова юридичної фірми Sullivan & Cromwell, запитав колишнього президента, "підсилить він чи змінить будь-яку з цих програм економічних санкцій, особливо щодо Росії".

Трамп вибухнув тирадою щодо проблем санкцій, чітко заявивши: "Я хочу використовувати санкції якомога рідше" .

"Ви втрачаєте Іран, ви втрачаєте Росію. Китай намагається зробити свою валюту панівною" , — сказав він, пояснивши, що, на його думку, санкції проти таких країн, як Росія, послаблюють долар. "Існує так багато конфліктів з усіма цими країнами, що ви втратите панування долара" .

Під час свого перебування при владі Трамп ввів нові санкції проти Ірану та Північної Кореї, але не хотів запроваджувати санкції проти Росії, попри втручання у вибори та використання нею хімічної зброї, що законодавцям довелося його змусити. Як він розповів Коену у четвер, Трамп швидко скасував покарання. "Я дуже потужно застосовую санкції проти країн, які на це заслуговують, а потім знімаю їх" .

Нагадаємо, колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін сповна використовував "его та невпевненість" екс-президента США . Таким чином він впливав на нього, навіть попри застереження працівників Білого дому.

Раніше прес-секретар кремлівського диктатора Дмитро Пєсков прокоментував майбутні президентські вибори у Сполучених Штатах Америки. Він відзначив передбачуваність політиків від Демократичної партії.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Трамп готовий зняти санкції з Росії у разі перемоги на виборах

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua