США допомагають країнам протистояти тиску Пекіна (ВІДЕО)

07 вересня 2024 р. 09:02

07 вересня 2024 р. 09:02


Країни, які постраждали від економічного тиску Пекіна, стукають у двері Америки по допомогу. Американський дипломат високого рангу пояснює як Вашингтон їм допомагає.

Консалтингова фірма, яка не шукає клієнтів. Саме так Хосе Фернандес, заступник міністра економічного розвитку США, описує свою команду в Держдепартаменті. Більша частина роботи його команди – допомагати країнам, яким загрожує економічний тиск з боку Пекіна: від штрафних мит до заборони на експорт.

Хосе Фернандес, заступник міністра США з питань економічного зростання, енергетики та довкілля сказав: «Не минає і місяця, щоб якась країна не звернулася до Держдепартаменту, щоб поговорити з нами про потенційні загрози».

У 2020 році після того, як Австралія закликала провести розслідування походження COVID-19, ціллю Пекіна став весь світ.

Серед інших постраждалих – Японія, Канада, Південна Корея, Норвегія, Філіппіни та Литва. 2021 року Литва дозволила Тайваню відкрити у себе своє представництво. Цей крок викликав гнів Пекіна, який уважає Тайвань частиною своєї території, хоча ніколи не керував островом.

Хосе Фернандес, заступник міністра США з питань економічного зростання, енергетики та довкілля сказав: «В результаті Китай заборонив імпорт із Литви. Коли це не допомогло, і литовці не змінили свого рішення, Китай заборонив імпорт із ЄС, де присутні литовські товари.

США вжили заходів, оскільки Китай анулював експортні кредити Литві на суму близько 300 мільйонів доларів. Фернандес разом з американським банком EXIM спробував знайти рішення.

За словами Фернандеса, Литва, витримавши тиск Пекіна, процвітає. Фернандес попереджає, що країни мають бути готовими до економічного тиску Китаю, і що він може початися раптово й без попередження.

Про це дивіться в нашому випуску новин на Youtube:

Підписуйтесь на наш канал на Youtube

США допомагають країнам протистояти тиску Пекіна (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)