У гуртожитку школи-інтернату в Кенії сталася пожежа, через яку загинули діти (ВІДЕО)

07 вересня 2024 р. 10:49

07 вересня 2024 р. 10:49


Унаслідок пожежі в школі-інтернаті в центральній частині Кенії рано вранці в п'ятницю загинули 17 хлопчиків, які спали в гуртожитку, повідомила поліція.

«Ми бачили, що кілька дітей згоріли», – сказав журналістам місцевий житель Філіп Гатхого.

«Мені пощастило врятувати одного з них, але я чув, що пізніше він помер. Це була дуже тривожна і сумна трагедія».

Пожежа сталася в академії Хіллсайд Ендараша в Ньєрі, початковій школі-інтернаті для молодших школярів, розташованій за 150 км від столиці Найробі.

Прессекретар уряду Ісаак Мваура сказав, що хлопчики навчалися в класах із 4 по 8, а їхній вік становить приблизно від 9 до 13 років. У його заяві йдеться, що в гуртожитку проживали 156 учнів.

«Унаслідок пожежі загинуло 17 учнів, 14 дістали поранення», – сказала представниця поліції Резіла Оньянго. «Наша команда наразі перебуває на місці події.

Віцепрезидент Рігаті Гачагуа сказав, що 70 учнів залишаються зниклими безвісти, хоча він додав, що декого з них батьки могли забрати додому вночі.

Телеканал Citizen Television повідомив, що внаслідок пожежі жертви згоріли до невпізнання.

Причину пожежі було з'ясовано не відразу.

«Багатьом дітям вдалося вистрибнути і дістатися до безпечного місця, але ми не знаємо, скільком це вдалося», – сказав міністр внутрішніх справ Кітуре Кіндікі, який відвідав школу.

«Уряд гарантує повну відповідальність усіх, чиї дії або бездіяльність сприяли цій величезній втраті», – написав пізніше Кіндікі на сайті X.

Він закликав місцевих жителів, які прихистили постраждалих, повернути їх до школи, щоб вони могли отримати медичну допомогу та консультацію.

Президент Вільям Руто заявив, що доручив владі розслідувати те, що він назвав «жахливим інцидентом», і сказав, що винні будуть притягнуті до відповідальності.

Влада оточила школу, і туди направлено слідчих із місця злочину, повідомили в міністерстві внутрішніх справ.

У школі навчається 824 учні, з них 422 дівчинки та інші хлопчики. Беліо Кіпсанг, головний секретар Міністерства освіти, сказав у своїй заяві, що з них 160 дівчаток – пансіонери, а решта – денні учні.

У Кенії вже не раз траплялися пожежі в школах, багато з яких виявлялися підпалами.

У вересні 2017 року дев'ять учнів загинули внаслідок пожежі в школі в столиці країни Найробі, яку уряд пояснив підпалом.

У 2001 році 58 школярів загинули внаслідок пожежі в гуртожитку середньої школи Кянгулі за межами Найробі. У 2012 році вісім учнів загинули в школі в окрузі Хома-Бей на заході Кенії.

У гуртожитку школи-інтернату в Кенії сталася пожежа, через яку загинули діти (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua