Для безпеки євреїв у Лондоні буде запущене спеціальне автобусне сполучення (ВІДЕО)

07 вересня 2024 р. 10:49

07 вересня 2024 р. 10:49


Єврейські громади Лондона, які скаржаться на зловживання в громадському транспорті британської столиці, отримають можливість користуватися спеціальним автобусним сполученням.

Цей захід може стати несподіванкою у Франції, але саме цього хотіли лондонські євреї. Цього тижня в британській столиці було запущено новий автобусний маршрут, який дозволить людям єврейського походження «відчувати себе в безпеці під час подорожей», повідомляє BBC. Він буде працювати щодня з 7 ранку до 7 вечора.

Це була передвиборча обіцянка нинішнього мера Лондона: «Протягом 16 років єврейські громади Стемфорд Хілл і Голдерс-Грін боролися за пряме сполучення між цими двома громадами», — сказав мер в інтерв’ю ВВС. Користувачі з цих громад розповіли йому, що вони налякані «масовим зростанням антисемітизму після 7 жовтня», дня, коли сотні ізраїльтян були вбиті терористами ХАМАСу.

«Ми чули історії про те, як євреї Лондона піддавалися словесним образам», — сказав Садік Хан. «Ми також чули історії про євреїв Лондона, які не виходять з дому… тому що вони турбуються про свою безпеку. Я не хочу, щоб хтось з лондонців боявся вийти з дому через страх перед громадським транспортом», — стверджує він.

За даними BBC, з жовтня по липень столична поліція зареєструвала 2 065 інцидентів на ґрунті антисемітської ненависті, в тому числі 390 в Барнет, де розташований Голдерс-Грін, 277 у Вестмінстері, 250 в Хакні і 190 в Камдені. Згідно зі звітом Фонду громадської безпеки, у першій половині 2024 року рівень насильства проти британської єврейської громади ще ніколи не був таким високим.

Значне поліпшення для нашої громади

Рада депутатів британських євреїв і Лондонський єврейський форум кажуть, що задоволені новим заходом. «Цей автобус є суттєвим покращенням життя нашої суворо ортодоксальної громади», — йдеться в їхній заяві. «У той час, коли наша громада стикається з безпрецедентним антисемітизмом, будь-який захід, що підвищує довіру євреїв до користування громадським транспортом, є надзвичайно цінним».

Громадський транспорт Лондона (TFL) тестуватиме цю експериментальну лінію протягом 1 року. Рішення про її продовження буде прийнято після розгляду відгуків користувачів.

Для безпеки євреїв у Лондоні буде запущене спеціальне автобусне сполучення (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)