Колишній віцепрезидент США республіканець Чейні заявив, що голосуватиме за Гарріс і назвав Трампа загрозою

07 вересня 2024 р. 12:50

07 вересня 2024 р. 12:50


Колишній віцепрезидент США республіканець Дік Чейні на виборах президента цього року проголосує за кандидата від Демократичної партії Камалу Гарріс , повідомляє The Guardian .

“За 248-річну історію нашої країни ніколи не було людини, яка б становила більшу загрозу для нашої республіки, ніж Дональд Трамп. Він намагався вкрасти останні вибори, використовуючи брехню й насильство, щоб утриматися при владі після того, як виборці відкинули його. Йому більше ніколи не можна довіряти владу”, - сказав Чейні про колишнього президента і кандидата від республіканців.

“Як громадяни, кожен з нас зобов'язаний поставити країну вище за партійні інтереси й захистити нашу Конституцію. Саме тому я віддам свій голос за віцепрезидента Камалу Гарріс”, - додав він.

Дочка Чейні - Ліз, яка була членом Палати представників США, також підтримала Гарріс.

На прохання прокоментувати ситуацію представник Трампа Стівен Чунг відповів: “Хто така Ліз Чейні?”.

Трамп назвав Чейні “республіканцями лише на ім'я”, використовуючи термін, який він застосовує до нелояльних до нього представників партії, (RINO — Republicans in Name Only).

Як і його дочка, Дік Чейні був активним критиком Дональда Трампа , особливо під час невдалої передвиборчої кампанії Ліз Чейні у 2022 році. У передвиборчій рекламі Ліз Чейні, яка балотувалася на четвертий термін як єдиний конгресмен від Вайомінгу, Дік Чейні назвав колишнього президента “боягузом”.

Ця реклама не принесла великої користі Ліз Чейні в  штаті, який зараз повністю перейшов на бік Трампа. Ліз Чейні програла республіканські праймеріз адвокату Гаррієт Хейгеман, яку підтримував Трамп.

Колишній віцепрезидент США республіканець Чейні заявив, що голосуватиме за Гарріс і назвав Трампа загрозою

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua